Учете в чужбина с IELTS

IELTS (International English Language Testing) е изпит по английски език, признат от над 10 000 институции по цял свят. Той е с валидност две години и е официално доказателство за уменията ви да разбирате, четете, пишете и говорите свободно. Кандидатите, явяващи се на изпита, годишно надхвърлят 3 милиона. Проучете как да се регистрирате за IELTS.

Учете в САЩ с IELTS

IELTS отворя вратите към повече от 3 300 висши учебни институции в САЩ, програми за обмен на студенти, специализации, магистърски програми, PhD, MBA и др.

Учете в Европа с IELTS

IELTS е сред най-популярните тестове по английски за обучение и работа в Европа. Университетите в Германия, Великобритания, Австрия, Холандия, Дания, Франция, Италия, Испания и много други европейски страни предлагат на студентите от цял свят бакалавърски, магистърски и докторски програми на английски език.

Учете в Обединеното кралство с IELTS

IELTS е приет в над 600 водещи британски университета. Чрез него показвате уменията си да разбирате, четете, пишете и говорите на английски език.

Учете в Австралия с IELTS

Близо 900 висши учебни заведения и програми в Австралия приемат резултата от IELTS като доказателство за ниво на владеене на английски език. Университетите и бизнеса в Австралия признават, че IELTS отразява вярно вашето ниво на английски език.

IELTS за британски визи и имиграция

Необходимо ли ви е да докажете нивото си на владеене на английски език при кандидатстване за британска виза UK VisasandImmigration (UKVI)?

Как да планирате образованието си в чужбина

Записването в образователна програма в предпочитаната от вас страна изисква внимателно планиране. Използвайте нашите съвети и отбелязвайте докъде сте стигнали в подготовката си.

IELTS в България

IELTS отваря врати към възможностите за образование и работа не само в чужбина, но и тук в България. Всички университети в страната, които предлагат програми на английски език, изискват резултати от изпит като този. Той служи като надеждно и безпогрешно свидетелство на възможностите ви да комуникирате на английски.

За повече информация: IELTS information for candidates 

Резултатите от IELTS спрямо Общоевропейската езикова рамка (CEFR)

Общоевропейската езикова рамка (CEFR)  предоставя база за сравнение на различните езикови квалификации. Оценките от IELTS са внимателно приравнени към тази международна скала, установена от Съвета на Европа. Това означава, че можете да използвате IELTS в целия Европейски съюз. Ето как се съпоставя резултата от IELTS спрямо скалата по Общоевропейската езикова рамка.

CEFR ниво A2 B1 B2 C1 C2
IELTS оценки от 2.5
до 3.5
от 4.0
до 5.0
от 5.5
до 6.5
от 7.0
до 8.0
от 8.5
до 9
  • IELTS ACADEMIC

    подготовка за IELTS Academic

  • IELTS GENERAL

    подготовка за IELTS General